De som putter mest penger i tech, vil feie gulvet med konkurrentene. Det var noe av budskapet til Christian Askvik-Hansen i Eviny, da han deltok på samlingen Proptech Link i slutten av august.

– Akkurat nå er vi i et brytningspunkt, hvor vi bare har sett begynnelsen på hva AI kan gjøre. Om ikke lenge smeller det, sier Christian Askvik-Hansen.

Han har den omfangsrike tittelen «Head of Data Science and Digital Development, Innovation & Development” i Eviny. For å forstå innholdet i tittelen, spurte vi mye omtalte Chat GPT. Som tittelen, så fikk vi også et omfattende svar tilbake. Chat GPT deler naturlig nok stillingen opp i tre, hvor de forteller at data science handler om å trekke innsikt og kunnskap fra store mengder data ved hjelp av avanserte analysemetoder og datamodeller, mens «digital development» ifølge Chat GPT sannsynligvis innebærer å lede utviklingen av digitale løsninger, applikasjoner eller plattformer som bruker teknologi for å oppnå organisasjonens mål.

Siste del av stillingen, Innovation & Development, handler trolig om å identifisere og implementere nye ideer, konsepter, produkter eller prosesser som kan bidra til organisasjonens vekst og fremgang, mener Chat GPT.

Lang historie kort, Askvik-Hansen kan mye om både teknologi og innovasjon. 29. august var han en av foredragsholderne da Proptech Innovation og Connect Vest inviterte til sin første Link-samling. Dette er en møteserie hvor eiendomsutviklere får møte noen av regionens mest lovende oppstartselskaper, de linkes opp. Askvik-Hansens budskap var blant annet at bygg- og eiendomsbransjen må være oppdatert på hvilen teknologi som finnes og hva som kommer.

– Utviklingen går raskere og raskere. Skal bygg- og eiendomsbransjen henge med, så må man forstå AI og utviklingen innenfor kunstig intelligens. De som har mest penger å putte i AI, de kommer til å koste gulvet med resten, sier Askvik-Hansen.  

På samlingen fikk eiendomsaktørene blant annet anledningen til å høre litt om «Trippel bunnlinje, et begrep hvor økonomisk suksess, sosialt ansvar og miljøhensyn balanseres for å sikre bærekraftig verdiskaping. Som case fikk de høre hvordan startup-selskapet, Minus Furniture, skal nå målet om å produsere selskapets stol og samtidig lagre mer karbon enn det de bruker. Hodan Aden fra selskapet Empire Ai fortalte hvordan de bruker kunstig intelligens for å optimalisere bruken av kontorbygg, mens Plantid fortalte om sin løsning for mer effektive planprosesser.

På programmet stod også en prat mellom Sturla Hjelmervik fra Entra og Ressursgruppe Byutvikling i Bergen næringsråd og plansjef i Bergen, Tarje Wanvik. Tema for samtalen var «Byoptimalisering».

– Hva betyr egentlig det ordet, spør Wanvik, før han selv resonnerer seg frem til at det betyr å utnytte byens potensial.

– Men dette er et begrep som endres med tiden. I etterkrigstiden betydde det muligheter og byen var da et sted der du nesten kunne gjøre hva du ville. Nå har vi fått noen kriser i trynet og det et litt annet «ballgame». Jeg tror derfor at vi må se på byen som løsningenes land, ikke bare mulighetenes arena, sier Wanvik.

For eiendomsbransjen peker han derfor på tetthet, nærhet og kompakthet som en del av løsningen.

– Hva skjer om vi må spare på natur, transport og energi. I et slikt perspektiv har byene et kjempepotensial for å være en sentral del av løsningen, sier Wanvik.Neste Proptech Innovation-arrangement
, er allerede 12. september. Da er det roboter som står på dagsorden. Tar de over byggeplassen? Hva tror du? Les mer om arrangementet og meld deg på her


Neste Proptech Link finner sted 17. oktober, og da er det Prosjektering og fremdrift som står på agendaen

 

DSC_9934

Tags:
Proptech Innovation
Post by Proptech Innovation
august 30, 2023

Comments