12. september 2023

Bli med oss til et inspirerende frokostmøte der vi utforsker robotteknologi i byggebransjen. Sammen med medlemmene, KORT (Kompetansesenter for robotteknologi) og Veidekke, vil vi diskutere de enorme mulighetene denne teknologien bringer.

Vi vil utforske hvordan datadreven innovasjon kan bidra til effektivitet, kostnadsbesparelser, bedre kvalitetskontroll og økt sikkerhet i byggebransjen. Våre presentatører vil dele erfaringer og vise frem de nyeste teknologiene, som Kobots' cutting robot og Rockslice's revolusjonerende steinskjæringsteknologi.

Dette arrangementet, som er åpent for alle Proptech Innovation-medlemmer, er spesielt rettet mot entreprenører som ønsker å forstå hvordan robotteknologi kan transformere deres virksomhet og byggebransjen generelt.

Møt oss for et innblikk i fremtiden for byggebransjen med robotteknologi i sentrum.

 

Informasjon

Arrangement: Robotene tar over byggeplassen
Deltagere: Alle medlemmer
Dato:
12. september
Tidspunkt: 08:00 - 11:00
Sted: Kronstadparken, Vinkelbygget, Cebelle
Inger Bang Lunds vei 4, 5059 Bergen

Arrangør: Proptech Innovation, Veidekke og KORT

 

Program

08:00 - Frokost

08:30 - Velkommen til frokostmøte om roboter som inntar byggeplassen

Presentasjon av agenda og introduksjon av samarbeidspartnerne Veidekke og KORT (Kompetansesenter for robotteknologi).

08:40 - Hvorfor er robotteknologi viktig for byggebransjen?  

- med Vidar Tufteland, Prosjektleder for KORT – Kompetansesenteret for robotteknologi.

Diskusjon om mangel på arbeidskraft, behovet for å gjøre jobbene mindre fysisk anstrengende, potensialet for store forenklinger, og nødvendigheten av økt planlegging og programmering.

09:10 - Hva gjør vi allerede i dag?

- Fredrik Bakke Johansen, Fagansvarlig grunn og geodesi, og Asle Gjøstein Resi, Droneansvarlig.

I bygg, anlegg og industri har maskiner i ulike former eksistert siden den industrielle revolusjon. Roboter er et barn av den andre og tredje industrielle revolusjonen der ikt og mekanikk ble forenet. Bygg og anlegg er en traust industri og sen i oppfatningen, men til tross demrer en oppvåkning også der. Robotene har forlatt sine pidestaller og med sin nye mobilitet beveget seg ut av industrilokalene for å tjene på land, til vanns og i luft. Veidekke har sin gryende teknologiske revolusjon.

Veidekke forteller om sine erfaringer ved bruk av ulike droner og robothunden Spot.

09:40 - Presentasjon av Kobots skjærerobot

med Peder Godvik (Duri Fagprofil) og Michael Mohr (Kobots)

Kobots er et selskap som spesialiserer seg på robotteknologi for byggebransjen. De har utviklet en skjærerobot, en mobil enhet som automatiserer kapping av plater. Denne roboten gjør kutting raskere og enklere, og kan styres via en smarttelefon. Den bidrar til økt produktivitet, redusert avfall og et bedre arbeidsmiljø ved å minimere støv og redusere behovet for fysisk anstrengende arbeid. Kobots' skjærerobot robot vil bli presentert på frokostmøtet til Proptech Innovation

I Norge er KOBOTS representert ved Duri Fagprofil.

Roboten kan kappe fasadeplater i fibersement, gips, fibergips, kryssfiner, mdf, sponplater og andre treplater. Akustikkplater og paneler, herunder Troldtekst, Rockfon m.m.

10:10 - Presentasjon av Rockslice

Rockslice utvikler en teknologiløsning for automatisert, datastyrt skjæring av stein. Denne banebrytende teknologien er designet for å møte behovene til entreprenører, veibyggere, byggfirmaer og privatpersoner. Oppstartsselskapet Rockslice er medlem av klyngens teknologihub ADA, og har som ambisjon å revolusjonere bransjen gjennom sin innovative teknologi.

10:20 - Presentasjon av JAIBOT

Tenk om du kunne automatisert byggearbeidet mye mer enn bare med digitale tegninger. Tenk om en robot kunne ta seg av vanlige rutineoppgaver mellom fag og utføre installasjonene raskere, sikrere og mer presist, samtidig som helsen til håndverkerne beskyttes og risikoen for feil reduseres.

Vi presenterer tak og vegg boreroboten fra Hilti og tar dere gjennom nye muligheter som Motek tilbyr og  vår digitale hverdag muliggjør.

10:50 - Spørsmål og svar

I dette segmentet får deltakerne anledning til å stille direkte spørsmål til foredragsholderne og dele egne erfaringer med robotiserte løsninger og produkter. Som en del av klyngen fremmer vi kunnskapsutveksling og felles problemhåndtering som en nøkkel til innovasjon og suksess i bransjen.