Datadrevet innovasjon

I Proptech Innovation tror vi at data er nøkkelen til å låse opp nye muligheter i eiendoms- og byggebransjen. Med datadrevet innovasjon kan vi optimalisere prosesser, forbedre beslutningstaking og drive bærekraftig vekst.

Som medlem i klyngen blir vi i enda bedre stand til å ta smarte valg når det kommer til anvendelse av ny teknologi. Det er nyttig å kunne dele idéer, erfaringer og kompetanse med andre – på den måten kan vi bidra til løfte bransjen og finne løsninger som både er bærekraftige og som faktisk virker.

Det å samhandle og innovere sammen med andre gjennom kompetansedeling og samarbeid er viktig for Vestbo. På denne måten øker vi sannsynligheten for stadig å forbedre oss. Proptech Innovation gir oss den samhandlingsarenaen vi ønsker!

 

Proptech Innovation samler aktører i en viktig bransje som trenger å bli både «smartere» og grønnere. Connect samler gode gründere, investorer og selskaper som vil gjøre skape grønne vekstvinnere. For Connect er derfor Proptech Innovation en perfekt klynge å samarbeide tett med da vi utfyller hverandre i det vi tilbyr, men har overordnet helt samme mål.
Gjennom Proptech Innovation får Frydenbø tilgang til et stort nettverk av bedrifter som utvikler ny teknologi for eiendomsbransjen. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med klyngen og medlemmene!
Eiendomsbransjen står midt i en nødvendig digital transformasjon. Det gir spennende nye muligheter for bærekraftig verdiskaping for BOB.  Gjennom Proptech Innovation får vi anledning til å etablere samarbeid med ulike aktører i bransjen og det gir utallige muligheter for innovasjon som vil komme våre medlemmer og kunder til gode.
Skjermbilde 2023-07-07 kl. 15.30.32 Vestbo Connect Vest Skjermbilde 2023-09-27 kl. 12.49.09 1643623057312
Ingse Galtung Døsvig, Adm. dir Bara
Jørgen Pedersen, Adm. dir Vestbo BBL
Gøril Selvik, Managing Director, Connect Vest
Christine Flataker Johannessen, Konserndirektør, Frydenbø Eiendom
Lin Christin Standal Hjelle, Direktør for Eiendomstjenester og Rådgivning, BOB

Prosjekt: Optimaliserte eiendomstjenester

Eiendomsbransjen gjennomgår betydelige endringer som følge av data og ny teknologi, og prosjektet "optimaliserte eiendomstjenster" er en av hovedinitiativene.

Ved å bruke data til å forutsi bygningers bruk, har vi som mål å tilpasse både fasilitets- og energistyring, samt vedlikeholdsoperasjoner, til faktiske behov.

Dette initiativet oppsto fra en av våre dedikerte medlemmer, 4Service, som var talsperson for ideen. De startet med en workshop i klyngen, som ga en plattform for samarbeid og innovasjon på tvers av ulike felt.

Nå implementerer vi disse ideene gjennom vårt pilotprosjekt og legger grunnlaget for en fullskala utrulling. Prosjektet kan være starten på en transformasjon i måten vi håndterer eiendom på.

PI-02-01 (1)

Prosjekt: Digitale miljødeklarasjoner for produkter av fornybare materialer

Som en del av vårt engasjement for bærekraft og innovasjon, starter vi prosjektet "Digitale miljødeklarasjoner for produkter av fornybare materialer". 

Med dette prosjektet har vi som mål å etablere en digital ramme som fanger opp, sporer og kommuniserer miljøpåvirkningen av materialer gjennom hele livssyklusen deres.

Vi fremmer en sirkulær økonomi-tilnærming innen bygg- og eiendomsbransjen ved å fokusere på gjenbruksmaterialer. Prosjektet legger vekt på åpenhet og ansvarlighet, og bidrar til informerte beslutninger om bruk av materialer.

PI-img-new-04 (1)

Prosjektstyre

Vår prosjektstyre er kjernen i våre datadrevne initiativer.

Dette teamet består av bransjeledere som sikrer at vi forblir i samsvar med våre strategiske mål. Samtidig adresserer de effektivt utfordringene og mulighetene i eiendoms- og byggesektoren.

Vårt mål er ikke bare å styre retningen til prosjektene våre, men også å inspirere og gi hvert enkelt medlem mulighet til å delta aktivt i denne spennende reisen.

Frode Tørresdal
Frode Tørresdal
Head of Development
BIM and Structural Engineering
Norconsult Digital
Christer E.W Nilsen
Christer E.W. Nilsen
Chief Technical Officer
Bara Eiendom

Vær en del av reisen

Vær en del av reisen

Din deltagelse er avgjørende i reisen mot bærekraft. Bli med i våre prosjekter, delta på arrangementene våre, eller del dine unike perspektiver - det finnes mange måter å bidra på.

Sammen kan vi forme om eiendoms- og byggebransjen og fremme en sirkulær økonomi som gagner alle.

Ta kontakt med oss for å lære mer.

Birthe Espeland
CEO, Proptech Innovation
Birthe ny daglig leder - byggeierforum