Proptech har på få år nærmest blitt allemannseie. Norge ligger langt fremme både innen utvikling og bruk, men skal vi holde oss i tet må vi ut for å hente inspirasjon, ideer og erfaringer. 

– Derfor inviterer Proptech Innovation til delegasjonsreise til New York. Det er ingen tvil om at Norge har en sterk posisjon og ligger langt fremme, men New York er selve episenteret, sier international manager i Proptech Innovation, Bjarne Hareide. 

Et miljø hvor nye tjenester blomstrer

Sammen med søsterklyngen i Oslo, Proptech Norway, er derfor Proptech Innovation godt i gang med planleggingen av en ny tur til New York. Endelig. 

– Vi var der under covid i 2021. Da ble turen veldig begrenset, men erfaringene og tilbakemeldingene fra de som var med var likevel gode. Senest sist uke fikk jeg telefon fra noen som var med, som fortalte at de nå trengte påfyll og inspirasjon. De lurte derfor på når det ble ny tur. Denne gangen gjør vi det sammen med Oslo, så det blir en slags norgesdelegasjon, sier Hareide. 

Han mener det er mange grunner til at nettopp New York er det han beskriver som episenteret for eiendomsteknologi. 

– New York har mange eldre boliger med stort renoveringsbehov, samtidig som de har skyhøye tomtepriser. Kombinerer man dette med et sterkt finansmarked og sterke kapitalkrefter, så får man et miljø hvor nye og spennende tjenester blomstrer, sier Hareide. 

Møt folk ansikt til ansikt

Fellestrekkene mellom Norge og New York er ifølge Hareide mange. Også i Norge har man mange eldre bygg og skal man transformere eiendomsbransjen i en grønnere retning, så er disse byggene en del av løsningen. I denne transformasjonen spiller eiendomsteknologi en helt sentral rolle. 

– Å se hva som rører seg på dette området i New York, tror jeg vil være utrolig nyttig for mange, sier Hareide. 

Og det er nettopp det slike turer handler om, å løfte blikket, lære og få muligheten til å være tidlig ute. 

– Man kan selvsagt lære mye via nyhetsbrev og ved å se på Youtube, men det er noe helt annet å møte folkene bak ideene, produktene og selskapene. Å snakke med de, ansikt til ansikt, både om utvikling og utfordringer gir inspirasjon og grobunn for nye ideer, sier Hareide og legger til: 

– Det handler også om å få testet ut egne ideer og flere forteller også at de etter slike turer har blitt styrket i troen på egen idé. 

Spennende, matnyttig og interessant

Turen planlegges 26. – 30. november. Programmet er nå i prosess, så Hareide kan foreløpig ikke være veldig konkret på hva man får oppleve. Han forteller imidlertid at både besøk hos startups, mer etablerte aktører og investormiljøer står på dagsorden. – Invitasjonen kom fra Innovasjon Norges kontor i New York og sammen med de jobber vi nå med å ferdigstille programmet. I tillegg til mange spennende besøk vil også deltagelse på Propel by MIPIM-konferansen være en del av programmet, sier Hareide. 

Mipim arrangeres flere steder i verden, blant annet i Cannes i Frankrike, hvor aktører fra Bergen som regel er representert. Konferansen og utstillingen i New York samler det som kan krype og gå av verdens ledende eiendoms- og proptech-aktører. 

– Det jeg kan si er at det blir et både spennende, matnyttig og interessant program, sier Hareide. 

Dersom du tenker at dette kan være noe for deg og ditt selskap, kan du lese mer om delegasjonsturen og melde deg på her.

Comments