May 9, 2023

Presenterer AI-caser fra proptech-klyngen

Klyngemedlemmene ATEA og Alliergruppen er blant selskapene som presenterer konkrete caser på kunstig intelligens på kommende AI Inspire.

————
Event: AI Inspire - bygg en datadrevet virksomhet
Dato: 9. mai 2023
Tid: Kl. 09:00 - 11:00
Sted: Media City Bergen og digitalt
Påmelding: https://www.eventbrite.com/e/ai-inspire-bygg-en-datadrevet-virksomhet-tickets-589147404747
—————

Hyperaktuelt
Da Proptech Innovation satte data på klyngens agenda for fire år siden og året etter startet en senter for anvendt kunstig intelligens, Norwegian Cognitive Center, sammen med tre andre klynger i Bergen, var det med en forståelse av at vi satte fokuset langt frem for mange av våre deltakende bedrifter - spesielt i SMB-segmentet.

På relativt kort tid har imidlertid en rekke forhold gjort at temaet blir dagsaktuelt for nær sagt de fleste. Energikrise, økte kapitalkostnader og nye krav fra EU-taksonomien har økt behovet for data og anvendelse av data i bygg, anlegg og eiendomsbransjen betraktelig - både for å få ned energiforbruk, effektivisere driften og rapportere på krav til grønn drift.

Samtidig har lanseringen av den åpne AI-motoren ChatGPT i november 2022, for alvor gjort kunstig intelligens tilgjengelig for folk flest. Lanseringen av tjenesten refereres av mange som en game changer, og Microsoftgründer Bill Gates er en av mange som har uttalt at kunstig intelligens vil endre verden slik vi kjenner den i dag de kommende årene.

- I sum gjør dette det viktig for oss både å forstå, eksperimenter med og i stadig økende grad anvende data, algoritmer og kunstig intelligens, sier daglig leder i Proptech Innovation, Birthe Espeland.


Inspirasjon og erfaringdeling
Ved siden av å tilby en “sandkasse” for kunstig intelligens, der bedrifter kan testet ut mulighetene i egne data, jobber Norwegian Cognitive Center også med kompetanseutvikling og erfaringsdeling blant både små og store bedrifter. Ett av tiltakene er møteserien AI Inspire som har som mål å bidra med inspirasjon og erfaringsdeling.

På kommende AI Inspire skal blant andre våre klyngemedlemmer Alliergruppen og ATEA dele caser. Temaet for denne utgaven av AI Inspire er “Bygg en datadrevet virksomhet - lær av praktiske eksempler”. Her ønsker man å belyse hvordan ulike selskaper har benyttet data for å skape verdi, innovasjon og konkurransefortrinn for sin virksomhet. Målet er at man skal kunne lære noe som man tar med hjem til egen virksomhet.

De konkrete casene er:

  • Erlend Stunner fra Alliergruppens bad.no skal fortelle om hvordan Norges eldste nettbutikk innenfor VVS er blitt stadig mer datadrevet gjennom automatisering og ulike AI-løsninger. Dette har gjort at omsetningen har mer enn doblet seg.

  • David Arango fra ATEA skal videre fortelle om hvordan man kan bygge en industriskala IoT-datadrevet plattform.

Ut over dette står følgende fordrag på agendaen:

  • Torvald Kvamme fra Kvesst skal fortelle om hvordan han han som tidligere leder av Bulder Bank har skapt en nærmest helautomatisert og datadrevet bank

Det vil også bli annonsert et siste case på agendaen.

Fysisk og digitalt
Arrangementet er gratis og åpent for alle som er interessert i å lære mer om kunstig intelligens og datadrevet innovasjon. Det vil være mulighet for å stille spørsmål og nettverke med andre deltakere

Målgruppen for arrangementet er ledere, mellomledere, forretningsutviklere, data engineers, data scientist, utviklere eller rett og slett bare interessert i data og kunstig intelligens. Arrangementet vil bli holdt på Media City Bergen (MedieLAB 9 etg i sødre tårn) og vil bli streamet live slik at du kan registrere deg og delta enten fysisk eller som en virtuell deltaker - meld deg på i dag og for å sikre deg en fysisk plass på dette arrangementet!

Tags:
Past events
Proptech Innovation
Post by Proptech Innovation
april 20, 2023