Seks ingeniørstudenter ved Høgskulen på Vestlandet vil bedre lagring og logistikk på byggeplassen. Til dette arbeidet ønsker de mer input fra de som har skoene på.

Studentene har tatt utgangspunkt i egne erfaringer fra byggeplasser, når de har valgt tema å fordype seg i.

- Gjennom erfaringer på byggeplass har fagarbeidere på gruppen identifisert problemer rundt lagring og logistikk. Det oppleves utfordringer rundt lagerstatus på forbruksvarer, generell svinn, og det er ofte lite forutsigbarhet for leverandører i bransjen, sier Andre Kilen som er en av de seks studentene..

Systemtenknig og innovasjon
De seks ingeniørstudentene har i år faget “Systemtenking og Innovasjon for ingeniører”. I dette faget har de en semesteroppgave der de skal utvikle en innovasjonsidé og skrive en oppgave om dette. Idéen skal løse et reelt problem, og kan både være en idé til et nytt produkt/tjeneste eller forbedring av noe eksisterende basert på et brukerbehov.

- Vår visjon er å revolusjonere logistikken og samspillet mellom aktørene i byggebransjen ved å legge til rette for en mer digitalisert arbeidsplass som gjør det lettere å fokusere på grønnere produksjon og transport, samt sirkulær økonomi. Den fysiske gjennomføringen av idéen er ikke del av faget, men det kan likevel være aktuelt for oss å ta denne videre etter semesteret, sier Kilen og hans medstudenter.

Kort fortalt så går ideen deres ut på å lage et samlet system for digitalisering av lagerinventar og bestillinger på en byggeplass for å forbedre logistikken.

- Vår tanke er å få til et system der man kan ha full oversikt over hvilket utstyr og materiale man har på byggeplassen, samt hvilket utstyr man vil få behov for. I tillegg kunne koble dette sammen med leverandører slik at man kan bestille gjennom systemet vårt. Vi ønsker også etter hvert å kunne koble dette opp imot BIM-modellen for prosjektet slik at man kan hente ut og bestille f.eks armering til de forskjellige konstruksjonsdelene gjennom vårt system.

Ønsker dine innspill!
Studentene har nå tatt kontakt med Proptech Innovation for å få mer input fra næringen til innovasjonsoppgaven.

Vi har utarbeidet en markedsundersøkelse som vi håper leserne av nyhetsbrevet vil svare på. I tillegg ønsker vi kontakt kontakt med relevante personer for dybdeintervju rundt gjennomføring av idéen. Vi er veldig glad for alt av engasjement og takker på forhånd for kontakt, avslutter studentene 

Markedsundersøkelse kan besvares på denne lenken: https://surveys.enalyzer.com?pid=r6k8qeb3

Comments