Elisabeth Svensvik har etablert landets første landsdekkende byrå for arkitekturfoto. Nå blir selskapet en del av Proptech Innovation-klyngen. 

– Jeg har jobbet med markedsføring av arkitektur i veldig mange år. Jeg oppdaget at det var et hull i markedet, så derfor etablerte jeg selskapet Arkitekturfoto Norge, sier Elisabeth Svensvik. 

Komplett pakke

Svensvik har nemlig samlet noen av landets fremste arkitekturfotografer under samme tak, i ett selskap. Med seg på laget har hun ni fotografer, strategisk plassert i Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim og Bodø. 

– Vi tar oppdrag over hele landet, og i utlandet dersom det er aktuelt, sier Svensvik. 

Hun har selv lang fartstid som grafisk designer og digital markedskommunikatør, blant annet i Link Arkitektur. Ambisjonen til det nye selskapet er å bistå både arkitekter og andre som trenger kvalitetsfoto og gode råd i forbindelse med markedsføring av eiendomsprosjekter. Svensvik mener erfaring fra bransjen og dyktige fotografer er den viktigste nøkkelen til at satsingen skal bli en suksess. 

– Jeg kjenner bransjen og vet hva man som bestiller ønsker seg. Jeg er stolt over at jeg har fått med meg svært dyktige fotografer med spisskompetanse på hvert sitt fagområde. Vi kan derfor levere en komplett pakke med både eksteriør- og interiørfoto, samt dronefoto og film. Basert på lang erfaring fra bransjen velger jeg i hvert enkelt tilfelle den fotografen som jeg vet vil gi best kvalitet og størst verdi for kunden, sier Svensvik. 

Store ambisjoner

Hun forteller at selskapet allerede har oppdrag over hele landet. 

– Vi har vært heldige og har allerede mye å gjøre. Målet vårt er at vi etter hvert skal ha store deler av markedet når det gjelder denne typen foto i Norge. Det er selvsagt ambisiøst, men uten store drømmer oppnår man heller ikke noe, sier Svensvik. 

Det er også noe av årsaken til at selskapet nå har blitt en del av Proptech Innovation. 

– Ved å bli medlem i Proptech Innovation blir vi en del av et spennende fellesskap. Dette er viktig i seg selv, men vi tror også at vi kan være med å gjøre en forskjell for flere av klyngens medlemmer. Mange av disse har betydelige ambisjoner og foto og film er kraftfulle virkemidler som kan være med å hjelpe dem med å nå sine mål og ambisjoner. Vi har kompetansen som hjelper dem med å fremme sine prosjekter på en best mulig måte, sier Svensvik. Hun understreker viktigheten av å være bevisst på hvordan man fremstår, også når det gjelder bruk av foto, i byggingen av en merkevare. 

– Bevisste valg og vurderinger rundt foto er viktig, men fortsatt noe mange undervurderer, sier Svensvik. 

Stor bredde

Daglig leder i Proptech Innovation, Birthe Espeland, ønsker Arkitekturfoto Norge velkommen som nytt klyngemedlem. 


Vi er veldig glade for at Arkitekturfoto Norge har valgt å bli medlem hos oss. De er kanskje ikke et helt typisk klyngemedlem, men jeg har lenge ment at byggebransjen er for lite synlig, hva er vel bedre enn et medlem som jobber nettopp med visuell synlighet. Arkitekturfoto Norge har en spennende forretningsmodell, som passer inn i et mer bærekraftig næringsliv. I tillegg er en god bredde i medlemsporteføljen en styrke, da det bidrar til ulike perspektiver og innfallsvinkler. Det styrker klyngen, sier Espeland.

Foto: Arkitekturfoto/Montag

Tags:
Proptech Innovation
Post by Proptech Innovation
august 9, 2023

Comments