På bare tre år har nabolagsplattformen Heime, fått nesten 20.000 boliger i porteføljen.

– Vi har utviklet en nabolagsplattform som binder nabolagene sammen, aktiverer beboerne øker bruken av mobilitetsløsninger, fellesareal i prosjektet og ikke minst nærmiljøet. Det handler om sosial bærekraft, sier salgs- og markedssjef i Heime, Christian H. Skjelbakken. 

Nærmer seg 20.000 boliger

Det unge proptech-selskapet Heime, ble etablert i 2020. Det begynte med at de ville være med å bidra til en mer verdig alderdom. De utviklet derfor en nabolagplattform tilrettelagt for samhangling og aktivitet både mellom beboere, entreprenører og nabolaget. 
– Prosjektet hvor teknologien ble tatt i bruk heter Vårlandstun og er fremdeles ansett som landets beste seniorprosjekt. Vi oppdaget imidlertid raskt at plattformen har potensial langt ut over seniorboliger, sier Skjelbakken.
I dag brukes Heimes nabolagsplattform i nesten 20.000 boliger i prosjekter over hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. 
– Det vi har skapt er et plusskonsept for folk flest, spesialisert på sosial bærekraft og enkel bruk av alle prosjektets kvaliteter. Gjennom plattformen samler vi lokale aktiviteter og tjenester i nabolaget som beboerne kan benytte seg av. Det er alt fra kaffetreff, intimkonsert, gartnerkurs og fellesmiddager i fellesarealene sammen med gode naboer. Plattformen tilrettelegger for deling og hjelp når man trenger det. Naboer deler alt fra verktøy, friluftsutstyr, parkering og masse mer, sier Skjelbakken. 

Har truffet en nerve

Da selskapet gikk «live» hadde de som mål at de i løpet av fem år skulle ha 1000 boliger i porteføljen. Allerede første året rundet de 10.000 boliger og nå nærmer de seg altså 20.000. 

– Vi har truffet en nerve, sier Skjelbakken. 
Han tror mye handler om at mange boligutviklere opplever det krevende å skape aktiviteter i egne fellesarealer. 

– Veldig mange fellesarealer står tomme fordi utviklerne ikke vet hvordan de skal skape aktivitet. Samtidig tror brukerne at arealene er låst til store begivenheter. Heime handler om å skape hverdagsglede, og via vår plattform skjer det hundrevis av aktiviteter hver eneste uke. Plattformen er tilrettelagt for at beboerne selv får eierskap til sitt eget nabolag og kan organisere alt som skal skje på en enkel måte, sier Skjelbakken. 

Han viser blant annet til at de fleste gjesteleiligheter i prosjekter rundt i landet bare blir brukt mellom 5 og 15 prosent av tiden. 
– Beboerne vet ikke hvordan de skal bruke dem, og dermed blir de stående tomme. Vår teknologi er enkel å bruke, og det skal aldri være mer enn tre klikk før man har oppnådd det man ønsker. Derfor er gjesteleilighetene i våre prosjektet booket rundt 70 prosent av tiden. Enkelt og intuitivt er nøkkelen for at plattformen brukes, sier Skjelbakken.

Skal bli størst i Skandinavia på sosial bærekraft

Målet til det unge selskapet, er å bli Skandinavias største og beste på sosial bærekraft for eiendom. 
– Vi er i ferd med å ta steget ut over landets grenser, uten at jeg kan gå i detalj på hvilke land som kommer først. Vi opplever at behovet for våre tjenester og teknologi er stort. Stadig flere bor alene og er ensomme. Vår teknologi gjør noe med dette, sier Skjelbakken. 
Han understreker at de utvikler all teknologi selv, noe han mener er avgjørende. 
– Vi er tett på og kan raskt endre og tilpasse løsningen markedets behov. Det er helt avgjørende, sier salgs- og markedssjefen som spesielt løfter frem selskapets CTO, Kristian Askland. 
– Uten kreativiteten til medgründer Vetle Isdal Bringsjord og CTO, Kristian Aksland, hadde ikke Heime vært der vi er i dag. 

Søkte kunnskapsmiljø

Han forteller at han selv og Bringsjord startet selskapet med et mål om at folk skal bo bedre sammen.

– Av de som bor i leilighet her i landet, så bor 40 prosent alene. Heimes mål er å skape fremtidens boformer, et nabolag der man får tilhørighet og enkelt kan ta i bruk både fasiliteter og nærmiljøet. Heime har digitalisert resepsjonisten og er et pluss-konsept for folk flest, sier Skjelbakken.

Heime er en av Proptech Innovations mange spennende medlemmer. 
– Vi har hovedkontor i Stavanger, hvor proptech-miljøet er mindre enn i Bergen. Vi søkte oss derfor til et kunnskapsmiljø som vi kunne lære av. Det fant vi i Proptech Innovation. Medlemskapet har vært viktig for oss i utviklingen av selskapet, sier Skjelbakken.

Comments