Uten nyskaping stanser bygg- og eiendomsbransjen opp. Onsdag 4. oktober fikk seks unge selskaper presentert seg på Proptech Innovations «Show and Tell-arrangement».

– Jeg er både inspirert og imponert, sier daglig leder av Proptech Innovation, Birthe Espeland. Dessuten er det stor stas å arrangere sammen med Therese Hagenes i Proptech Bergen Cowork.

Onsdagens «Show and Tell» samlet seks gründerselskaper med helt ulike løsninger på noen av bygg- og eiendomsbransjens utfordringer. Først ut var selskapet Firemesh. Selskapet har utviklet en løsning for digital kontroll av brannforebyggende sprinkleranlegg.
– Mange anlegg blir ikke sjekket slik de skal. Vår løsning sjekker anleggene automatisk, 24/7, og sørger slik for økt brannsikkerhet i bygg, sier Tahani Berge.

Neste selskap ut var Tvinn Solutions, et selskap som har som mål å hjelpe bygg- og eiendomsbransjen med å håndtere ombruk av byggevarer gjennom hele den digitale prosjekteringsperioden.
– Vi ønsker å gjøre brukte materialer tilgjengelig, sa daglig leder i selskapet, Brede Stokland.

Propely var også til stede og presenterte sin løsning, som går på forvaltning av eiendom. De tar mål av seg til å samle alle proptech-plattformer på ett sted, slik at man effektiviserer FDV-prosessene.
– Vi tar inn de teknologiene som er relevante i vår løsning, sa forretningsutvikler hos Propely, Atle Osnes.

Deretter stod foto på tapetet. Selskapet Arkitekturfoto Norge er landets første landsdekkende byrå for arkitekturfoto. Gründer og daglig leder var til stede for å si litt om selskapets kompetanse og tjenester.

Inlet er et gründerselskap som jobber med ulike løsninger innen styring og automatisering av låsesystemer.
– Vi leverer løsninger som inkluderer blant annet booking, medlemshåndtering og eiendomsforvaltning, sa en av gründerne, Thomas A. Wisur.

Sist ut var selskapet Adaptic, et selskap som retter seg inn mot energiflyten i næringsbygg.
– Ved å ta kontroll over energiflyten i et bygg, legger man til rette for tiltak som kan få fart på energioptimaliseringen av bygget. Vi sørger for dataene som gir gårdeierne kontroll over energibruken, mens andre proptechselskaper sørger for optimaliseringen, sa forretningsutvikler i Adaptic, Mathias Pedersen.

Birthe Espeland forteller at Show & Tell-arrangementene er viktige 
for Proptech Innovation. 

– Dette er en flott arena for å møtes og få vite hva som skjer. Her får gründermiljøene møte potensielle brukere og samarbeidspartnere. Det er en flott mulighet, hvor de får vist seg frem og hvor de også får tilbakemeldinger fra bransjen. Det samme gjelder mer etablerte aktører. Show and tell er for alle som har noe de ønsker å vise frem, sier Espeland. 

Vil du presentere deg og ditt selskap for våre medlemmer?
Ta kontakt med oss, så finner vi en passende arena for deg og ditt selskap.

 

 

Comments