Klyngedeltakelse gir muligheter til å søke om innovasjonsmidler som bedriftene ikke har tilgang til på egen hånd. 18. april inviterer Proptech Innovation til et kort digitalt infomøte 14:40 - 15:30 om aktuelle utlysninger fra Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

————
Arrangement: Digitalt infomøte
Dato: 18. april
Tid: 14:40 - 15:30
Sted: Teams - lenke sendes til de som melder seg på
Påmelding: https://www.eventbrite.se/e/infomte-om-utlyste-midler-tickets-603819449227
————

I Proptech Innovations nye strategi er det et mål å få opp flere arbeidsgrupper og prosjekter drevet av bedriftene - med støtte fra klyngen. Disse kan omhandle ulike temaer som flere medlemmer i fellesskap ønsker å gripe fatt i, eller delprosjekter innfor allerede etablerte fokusområder i klyngen.

- Innenfor temaet ombruk ser vi for eksempel at det kommer stadig flere problemstillinger, som gjør at vi trenger en liten portefølje av delprosjekter, sier daglig leder i Proptech Innovation, Birthe Espeland.

Finansiering til prosessledelse
For å kunne gjennomføre slike klyngeprosjekter – prosjekter som handler om noe større enn hva som skjer i det enkelte selskap og involverer flere klyngebedrifter - trengs ofte ekstern finansiering eller delfinansiering til prosessledelse.

- Vi vet at mange av dere klyngemedlemmer kan være meget gode prosessledere, men at det kan være ulike hindre for å få frigjort slike inn i felles prosjekter. Vi ønsker nå å senke terskelen for å aktivere slike ressurser inn i felles prosjekter med flere deltakende bedrifter gjennom å legge til rette for å hente ut delfinansiering, sier Birthe.

Sammen med prosjektleder for ombruk, Hanne Wetland, inviterer hun derfor nå inn til et informasjonsmøte om aktuelle utlysinger som kan omsøkes for å få støtte til prosjekter innenfor ombruk. Målet er klart:

- Vi ønsker at ressurser i bedriftene vil ta et prosesslederansvar i ulike prosjekter, og da er én måte å finansiere den aktiviteten på å omsøke midler til dette. Klyngen har mulighet til å søke på midler som ikke de enkelstående selskapene selv kan søke om, sier de.

Næringsutvikling og bærekraft
Konkret er det nå to utlysinger ute fra næringsseksjonen i kommunen, som vil bli gjennomgått i møtet:

I tillegg er det også ute en aktuell utlysing fra Fylkeskommunen, som også vil bli gjennomgått og som finnes her:

 
-
Hensikten med møtet er å gjøre bedriftene kjent med støtteordningene og kriteriene for dette. Deretter løfter vi opp noen problemstillinger innen ombruk, og tar runden blant deltakerne for å høre hvilke problemstillinger bedriftene ser, forteller Hanne.

- Etter møtet ønsker vi at dere kommer tilbake til oss med tanker om hva dere ønsker søke midler til. Vi ønsker altså at dere beskriver prosjekter som har betydning for bedriftene i bransjen og søker om midler via klyngen. Tanken er slik at bedriftene skriver søknad, med hjelp av oss i klyngeadministrasjonen, og så sendes det inn sammen, sier hun.

- Flere må ta på seg ledertrøyen
- Deltakelse i møtet er selvsagt uforpliktende, men vi håper dette skal bidra til å få aktivert flere bedrifter til å ta på seg en ledertrøye i prosjektene. Dette slik vi har lykkes med i det såkalte “Kontiki-prosjektet” der blant andre Tevas har gått i spissen for å få gjennomført en avgrenset pilotering av verdikjeden for ombruk av ventilasjonskanaler, sier Hanne.

- Utfordringene i bransjen står i kø og vi trenger at flere bedrifter tar på seg ledertrøyen i ulike prosjekter. Vi håper at å legge til rette for dette med å hente støtte til prosjektene, utfyller Birthe.

 

PS: For å gjøre jobben enklere for oss avholder fylkeskommunen et digitalt møte om sin tilskuddsordning rett før vårt møte: 18. april kl 13.30 – 14.30. Meld dere meget gjerne på her, så er vi på samme side i boken når vi tar vår ombruksdiskusjon etterpå. Påmelding til dette møtet kan gjøres her: https://www.vestlandfylke.no/kalender/2023/informasjonsmote-om-tilskotsordninga-berekraftig-verdiskaping-20232/

 

Comments