Birthe Espeland (33) er ansatt som daglig leder i Proptech Innovation. Hun kommer fra stillingen som markedssjef i Allier gruppen og har tidligere jobbet blant annet i Multiconsult. - Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på denne utfordringen, sier hun med ettertrykk.

Birthe1

Proptech Innovation har vært bygget opp som en prosjektorganisasjon med innleide ressurser. Når satsingen nå går inn i neste fase, er det med fast ansatt daglig leder.

Bred bransjebakgrunn
- Vi er strålende fornøyd med å ha funnet Birthe som vår neste daglige leder. Hun har til tross for sin relativt unge alder en bred bransjebakgrunn, hun har et stort hjerte for innovasjon, teknologi og bærekraft og hun har vist både engasjement og pågangsmot i de rollene hun har bekledd, sier styreleder i Proptech Innovation, Harald Schjelderup.

Birthe er utdannet energiingeniør fra Høgskulen på Vestlandet, som for øvrig er medlem klyngesamarbeidet. Hun har yrkesbakgrunn blant annet som mekanisk ingeniør i Aibel, som salgsansvarlig for inneklimaprodukter i Swegon og VVS-ingeniør i Multiconsult. I 2021 ble hun hentet til stillingen som markedssjef i klyngemedlem Allier gruppen. Ut over dette har Birthe også engasjert seg aktivt i bransjeforeningen Nemitek gjennom de siste fem årene, der hun er for tiden også er styreleder for lokallaget for Bergen. I tillegg holder hun på å skrive masteroppgave i strategisk ledelse og økonomi ved UiT - Norges arktiske universitet.

- Birthes bakgrunn fra bransjen og personlige engasjement gjør henne til en ideell kandidat til å ta over roret når vi nå går over til en fast administrasjon for klyngen. Vi har fått en daglig leder som har vist at hun brenner for de temaene som klyngen jobber med. At hun i tillegg kommer fra innsiden i klyngen bidrar bare til å gjøre matchen enda bedre, kommenterer styrelederen.

- Et privilegium
- Jeg var egentlig ikke på jobbjakt nå, men denne utfordringen ble for spennende til å stå imot, sier Birthe.

- I denne jobben får jeg brukt hele bakgrunnen min, samtidig som den skalerer videre på det jeg har jobbet med i Nemitek gjennom fem år. Jeg opplever det som veldig inspirerende å få være med på å sette retning på områder som er viktig for bransjen. Som medlemsorganisasjon består Proptech Innovation av virksomheter som ønsker å bidra til innovasjon og bærekraft og som er motivert til å gjøre en forskjell. Det et privilegium å få lov å være med å legge til rette for dette, sier hun.

Hun mener norsk eiendomsteknologi har et stort potensiale som vi bare så vidt har begynt å realisere.

- Norge har alle forutsetninger for å være i førersetet for å utvikle nye grønne teknologiske løsninger som bidrar til å løse de viktige utfordringene i bransjen. Jeg synes vi skal ha et hårete mål om å bli best og tror at eiendomsteknologi kan bli en av Norges nye eksportnæringer, sier hun.

Bli kjent og skape verdi
Birthe vil tiltre i rollen som daglig leder allerede 1. februar. Det er lagt opp til et par-tre måneder med overlapp med avtroppende daglig leder, Stig Frode Opsvik, som har vært innleid fra Knowit til å bygge opp klyngen.

- Først ønsker jeg å bli bedre kjent med organisasjonen fra innsiden og med medlemmene. Og så er jeg er gira på at vi skal treffe med tiltak som gir verdiskaping raskt - helst med en gang. Heldigvis begynner vi ikke på scratch her. Det har vært bygget opp et godt fundament over flere år og et springbrett for neste fase i klyngen som gjør dette mulig, sier hun.

- Vår avtroppende innleide daglig leder har gjort en formidabel jobb med å bygge opp klyngen. Han vært sentral i å legge grunnlaget for neste fase og har selv som en del av den prosessen anbefalt oss å gå over til en fast administrasjon. Vi er veldig godt fornøyd med å ha funnet en så god kandidat til å ta stafettpinnen videre, sier styreleder Harald Schjelderup.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått på plass Birthe. Dette er en viktig rekruttering, og hun har en profil som kler klyngen godt. Dette lover godt for fortsettelsen, sier Stig Frode.

Tags:
Proptech Innovation
Post by Proptech Innovation
april 20, 2023

Comments