Da korona brøt ut, stengte Italia ned. Innestengt i en liten leilighet i Milano, satt samboerparet Susanne Sekkesæter og Martin Mascella. Etter hvert begynte en gründeridé å ta form.

Vi ble tvunget til å sitte inne i en liten leilighet. Leiligheten var liten og vi begynte etter hvert å gå litt på veggene, sier Susanne Sekkesæter.

Går all inn

Sammen med samboer, italienske, Martin Mascella, er hun gründer av selskapet Mase Home. Selskapet er i en tidlig fase, men målet er å utvikle smarte møbler som kan endres ved behov, og som kort fortalt gjør det bedre å bo på lite areal.

– Det handler om å forbedre komforten for de som bor på lite areal, men også om at boligutviklere ved hjelp av våre løsninger skal kunne utvikle mer arealeffektive boliger, sier Sekkesæter.

Etter noen år i utlandet, flyttet samboerparet i oktober i fjor til Stavanger. Her tok de fatt på ideen som etter nedstengingen i Milano hadde fått modnet og utviklet seg. Hun er softwareingeniør, mens Martin er strukturell ingeniør. Begge har nå sagt opp jobbene sine for å satse alt på oppstartselskapet.

Vi går all inn. På den måten legger vi press på oss selv, noe vi tror er viktig for å lykkes, sier Sekkesæter, sier Sekkesæter. 

I gang med prototype

Den første løsningen de jobber med, er en seng som gjør at man enkelt skal kunne bruke et rom til flere oppgaver. I praksis betyr dette at man ved å ta i bruk rommets volum får plass til flere funksjoner. Et rom kan dermed være både kontor, stue og soverom.

– Det finnes løsninger for dette i dag, men de er utdaterte og tungvinte. Ved å introdusere elektronikk, motorikk og automasjon ved hjelp av smarte IoT-sensorer, vil vår løsning være enkel å bruke og den vil kunne tilpasse seg brukerens behov. Løsningen tilbyr en komfort og en funksjonalitet som i dag ikke finnes, sier Sekkesæter.

I et større perspektiv handler løsningen både om å redefinere bruken av rom, men også om bærekraft.

– Mange tror at man trenger mye plass, men ved å ta i bruk smarte møbler, kan arealbehovet reduseres uten å gå på kompromiss med komforten. Dersom vår løsning kan bidra at man kan bygge mindre, men like komfortable leiligheter, så er det en bærekraftig utvikling. Mindre leiligheter betyr mindre byggematerialer og et redusert karbonfotavtrykk, sier Sekkesæter.

Sammen med Haugstad Møbel på Vigrestad er de nå i gang med å utvikle en prototype av sengen. De ser for seg at løsningen skal fungere like godt i små boliger, men også i hotellrom og studenthybler.

– Målet er at prototypen skal være ferdig enten rett før eller rett etter sommerferien, sier Sekkesæter.

Fikk umiddelbart god kjemi

Gründerselskapet er en del av Ada Tech Incubator, hvor de er inne i et inkubasjonsprogram for tidligfaseselskaper. Her får de hjelp med alt fra pitching av ideen til markedsføring.

– Det er mye man som gründer ikke tenker på, men via Ada Tech Incubator får vi god hjelp, tilpasset den fasen vi nå er i, sier Sekkesæter, som forteller at de via techinkubatoren også kom i kontakt med Proptech Innovation.

– Vi fikk umiddelbart god kjemi med både Nikolai (Nordbotn, red.anm.) som leder Ada Tech Incubator og Birthe (Espeland red.anm.) i Proptech Innovation. Å jobbe med mennesker hvor kjemien er god, er inspirerende og en viktig årsak til at vi ble med både i Ada Tech Incubator og Proptech Innovation, sier Sekkesæter.

Hun trekker også frem Proptech Innovations mange spennende programmer og nettverket av de andre aktørene i klyngen. 

Vi får synlighet, nettverk og sparringpartnere. Alt er viktig for oss, sier Sekkesæter.

Drømmen er...

Drømmen der fremme, er at Mase Home skal være et ledende selskap i Europa på robotiserte møbler. 

– Det er et behov og et marked som i dag ikke er utviklet. Vårt mål er å bli et ledende selskap innen smarte møbler som gir rom og boliger økt funksjonalitet, hvor arealbehovet samtidig reduseres slik at vi kan bygge mindre, men samtidig gode boliger. Vi begynner reisen i Stavanger, så får vi se hvor den ender, sier Sekkesæter.

image009

 

 

Comments