Proptech Innovation gir ikke bare inspirasjon og nye ideer, det gir også nye bekjentskaper og muligheter for samarbeid og business.

På Proptech Innovations Show and Tell i begynnelsen av oktober, var de tre selskapene Adaptic, Propely og Firemesh til stede. Over en kopp kaffe og en skillingsbolle, fant de raskt tonen.

– Vi har allerede innledet et samarbeid med Propely, og vi ser nå på en partneravtale, sier forretningsutvikler hos Adaptic, Mathias Pedersen.

Forretningsutvikler hos Propely, Atle Osnes, forteller at de ser for seg en integrasjon mellom deres plattform og Adaptics.

– Det betyr at avviksmeldinger fra Adaptics energiløsning blir synlig i vår plattform. Våre brukere får da automatisk varsling via plattformen og kan vurdere hvilke tiltak som kreves, sier Osnes.

Pedersen forteller at de har hatt dialog med tidligere, men at det var praten på Proptech Innovations Show and Tell som virkelig fikk fart på samarbeidet.

– Det er utrolig hva litt kaffe og noen skillingsboller har å si, ler Pedersen.

Også selskapet Firemesh, er i gang med samarbeidssamtaler med Propely. Selskapet har utviklet en teknologi som automatiserer og digitaliserer ettersyn av sprinkleranlegg.

– Kontroll av sprinkleranlegg er i dag en fysisk jobb som veldig ofte ikke blir utført. Vår teknologi detekterer trykkfall og avslører om noe er feil i anlegget. Vi ser for oss at varslene fra vår teknologi automatisk kommer opp i Propely sin løsning, sier Tahani Berge i selskapet.

Birthe Espeland hos Proptech Innovation forteller at dette er akkurat det klyngen handler om.

– Det handler om å finne nye samarbeid, nye måter å bruke eksisterende og ny teknologi på. Det er utrolig inspirerende at tre selskaper har funnet sammen på denne måten og at de i løpet av kort tid har etablert nye samarbeid. Det viser at klyngen funker, sier Birthe. 

 

Har du lyst å være med på neste Show and tell? Meld inn din interesse i skjema under.

 

Comments