Proptech Innovation blir en del av Proptech Bergen sitt nye cowork-flaggskip i Vaskerelven.

– Dette kan bli et naturlig møtested, ikke bare for det som handler om eiendomsteknologi, men for hele eiendomsbransjen, sier administrerende direktør i Proptech Innovation, Birthe Espeland.

Dobbelt så stort nettverk

Først en liten avklaring, for det er lett å gå seg litt blind i navnene her. Proptech Innovation er altså oss, innovasjonsklyngen hvor en lang rekke av aktørene i og utenfor regionen er medlemmer. Proptech Bergen er på sin side en bransje-cowork, etablert av Therese og Tommy Hagenes på Kokstad i 2019. De flyttet i 2021 til Spelhaugen og har nå utvidet og åpnet sin andre lokasjon, i Vestenfjeldske eiendom sine fantastiske lokaler i Vaskerelven 39.

– Vi blir en del av dette miljøet, men kommer samtidig til å beholde kontorplassen vår sammen med fin- og mediatech-klyngen i Media City, hvor vi i dag sitter. Jeg kommer til å dele tiden min mellom de to lokasjonene. Slik får jeg det beste ut av to verdener og et dobbelt så stort nettverk, smiler Espeland.

– I tillegg kommer jeg selvsagt til å bruke mye tid ute hos medlemmene, legger hun til.

En smeltedigel av tanker og ideer

Vi møter henne på besøk i de nye lokalene en nydelig fredag i midten av mai. «Tilfeldigvis» dukker en rekke kjenninger og medlemmer av Proptech-klyngen opp samtidig.

– Det er jo akkurat slik jeg vil at dette skal være. Et sted hvor folk møtes, prater, utveksler tanker og ideer.

En perfekt smeltedigel av tanker og ideer, sier Espeland.

Rundt bordet sitter nemlig både Kine Abbott Solberg fra Sweco, som for tiden er hjemme i mammapermisjon, Anne Sofie Bjelland fra Høgskolen på Vestlandet, samt Eivind Bengtson og Asbjørn Morland fra selskapet Amtek.

– Dette er et spennende miljø, sier de to som er leietakere hos Proptech Bergen på Spelhaugen.

– Vi ser også på mulighetene for å bli en del av sentrumslokasjonen, sier Morland.

Bare muligheter

Espeland selv blir ivrig når hun skal beskrive mulighetene de nye arealene representerer.

– Tenk bare på alt vi kan få til av spennende medlemsarrangementer. Her skal det bli mye god nettverksbygging. Jeg gleder meg virkelig til vi kommer skikkelig i gang, sier Espeland.

Therese Hagenes som står for den daglige driften av Proptech Bergen, forteller at de opplever stor interesse for lokalene.

– Vi er utleid på Spelhaugen og har lenge vurdert å etablere oss i sentrum. Da vi fikk muligheten til å etablere oss hos Vestenfjeldske i Vaskerelven, så kunne vi ikke si nei. Disse lokalene er fantastiske. Selv om vi nettopp tok over, er det mange som har fått det med seg og som ønsker å komme inn for å ta en kikk. Interessen for å bli en del av landets mest pulserende proptech-miljø er stor, sier Hagenes. 

Comments