News

Han er ny styreleder i Proptech Innovation

Skrevet av Proptech Innovation | May 2, 2023 4:00:00 AM

Administrerende direktør i Vestbo, Jørgen Pedersen, erstatter Harald Schjelderup fra BOB og er valgt til ny styreleder i Proptech Innovation. 



– I 2018 var jeg, sammen med en håndfull andre, med å etablere Proptech Innovation. Jeg er imponert over det klyngen har fått til. Nå gleder jeg meg til å ta en enda mer aktiv rolle i den videre utviklingen av Proptech Innovation, sier Jørgen Pedersen som til daglig jobber som administrerende direktør i Vestbo BBL. 

På generalforsamlingen i Proptech Innovation, onsdag 26. april, ble han enstemmig valgt til ny styreleder for klyngen. Pedersen har vært delaktig i klyngen siden starten, men nå erstatter han altså Harald Schjelderup som har vært styreleder siden 2019. 


– Skal vi løse eiendomsbransjens felles utfordringer må alle dra i samme retning. Vi kan ikke sitte på hver vår tue og bare tenke på oss selv, men vi må tørre å dele og samhandle. Proptech Innovation er en samhandlingsarena som dyrker frem samarbeid og nye initiativ og spiller derfor en viktig rolle i utviklingen av næringen, sier Pedersen. 

Han tror at Proptech-klyngen i Bergen har potensial til å nå langt utenfor Bergens grenser. 
– Jeg mener det er helt naturlig at vi samarbeider om utvikling av bransjen på tvers av landet, sier Pedersen, som understreker at klyngen allerede har en rekke medlemmer utenfor Bergen. 


– Min ambisjon er at jeg kan være med å videreutvikle og styrke klyngens posisjon, slik at vi er med på å endre bransjen til å jobbe smartere og mer bærekraftig, sier Pedersen. 

Daglig leder i Proptech Innovation, Birthe Espeland, er veldig glad for at Pedersen takket ja til å ta på seg styreledervervet. 


– Han representerer en stor og solid aktør i eiendomsmarkedet, samtidig som han kjenner Proptech Innovation godt. Han brenner for det vi holder på med, så dette er jeg sikker på at kommer til å bli veldig bra. Jeg er derfor begeistret over valget og sikker på at vi kommer til å få til mye sammen fremover, sier Espeland.