Eiendomsstudenter med løsning for fremtidens by

Studentene Sverre Myklebust og Severin Lölkes vant innovasjonskonkurranse med ide som skal gjøre fremtidens boligkjøp mer brukervennlig.

Hvert år arrangerer Høgskulen på Vestlandet en lavterskel innovasjonskonkurranse for studenter kalt Idemesterskapet.  I år var Proptech Innovation samarbeidspartner, og vi har derfor tatt en prat med de en av de to studentene som stakk av med førsteplassen og sikret seg 10.000 kroner.

Vil jobbe med byutvikling

 De to vinnerne, Sverre Myklebust og Severin Lölkes, holder på med hver sin mastergrad i areal og eiendom ved Høgskulen på Vestlandet.

- Jeg har alltid vært veldig interessert i byutvikling. Byutvikling handler om humanisme, psykologi, teknologi og fysisk utforming. Det er kombinasjonen av dette som gjør det så komplekst. Dette var grunnen til at vi meldte oss på innovasjonskonkurransen, forteller Myklebust.

Kan ikke røpe alt

 De to studentene ønsker å gå videre med ideen de vant pris for, og kan derfor ikke røpe for mye.

 - Det vi leverte handler om hvordan boligkjøp kan bli mer kundevennlig og brukervennlig når det kommer til framstillingen av boligannonser. Dette vil da gjøres ved hjelp av kartdata - rett og slett big data, sier den lykkelige vinneren.

Sverre Myklebust

Sverre Myklebust

Severin Lölkes

Severin Lölkes

Øvde på pitching

 Selv om de to studentene har mange presentasjoner på skolen, var det annerledes å pitche en ide.

- Vi øvde en del her, for pitcher er annerledes enn presentasjoner på den måten av at vi her skal selge noe i tillegg til å framlegge ideen på en tydelig måte, sier Myklebust.

Han forteller at de var usikker på vinnersjansene på forhånd, men at det var et magisk øyeblikk da de hørte navnene bli ropt opp.  

Innovasjon ga mersmak

 De to studentene har ingen tidligere erfaring med innovasjonsarbeid, men forteller at det ga mersmak å jobbe med eiendom på denne måten. I konkurransen fikk alle deltakerne en innføring i arbeidsmetoden Design Thinking.

- Det har vært utrolig kjekt. Vi har virkelig fått øynene opp for innovasjon i eiendomsbransjen, sier Myklebust.

-  Dere som studenter er jo tett på fersk kunnskap. Har dere gjort dere opp noen meninger om hvordan vi skal bo i framtiden?

- Ja, vi må nok fortette, bo i byene og spare den landjorden rundt oss til det den er best egnet til. Også må vi ta vare på det næringslivet og de tilbudene i byen som vi liker å benytte oss av. Det handler om hele denne bærekraftstankegangen, der vi må sikre miljøet, det sosiale og det økonomiske. Og det er her jeg tror ny teknologi kan hjelpe oss, blant annet med stordata, sier Myklebust.